Mobbning

Varför finns mobbning egentligen? Vem kunde vara så dum och "uppfinna" en sån elak sak eller lek? eller vad man ska kalla det för? Vad jag förstå det som har mobbning funnits i åratal. Snart blir man tror på det. Vem kommer att sätta "STOPP" - skylten framför varje utgång och ingång i olika skolor? När kommer de att göra det?
T.ex. i skolan, kuratorn är till flr att sätta stopp för sådana saker. Men märker hon eller han ingenting? Eller är det eleverna som är blyga eller rädda för att man ska få spö för att man har "skvallrat"? Eller rädd för att man har gjort något fel och då bli man ännu utstött från skolan eller klassen? Så kände jag det från början men tillsist lyssnade jag inte på mina känslor, i alla fall inte de här. De gjorde bara så att mitt självfötroende sjönk och blev mer och mer deppig.
Detta projektarbete jag har jobbat med fick mig att inse många saker bl.a att skolvärlden för de som bli mobbad är inte så roligt som man tror. Man vill helst stanna hemma och slippa skolan men då får man ingen utbildning så det kan man inte, slippa bli mobbad för det man är, slippa känna sig utanför och nertryckt, slippa få sitt självförtroende åka åt fel håll. Jag är ingen expert eller så, men jag har erfarnehet, gälls det för att bevisa att mobbningen är en allvarlig sak inom skolans värld? Vad är det man ska göra för att personer som mobba någon eller några ska fatta att det de gör är en idiotisk sak? Att de bör växa upp!!!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0