Mina åsikter

Satt nere i vardagsrummet och läste tidningen, då kom jag och tänka på alla de som behöver hjälp men som inte får det.
Tänk de som är hemlösa, är med i krig, svälter eller har varit med om en katastrof.

Hemlösa
Under 2005 fanns det minst 17800 personer som var hemlösa. Det finn flest i Stockholm, Göteborg och Malmö. 
3/4 av de hemlösa är män. De flest är födda i Sverige, men har utländsk bakgrund. 26% är födda utomlands. Medelåldern är 41 år, nästan var tredje person är förälder till ett barn under 18 år. minst 100 barn blir drabbad av vräkning varje år.
"Av de 17800 hemlösa person är det 3600 hemlösa personer som är i akutsituation. De sover ute eller bor tillfälligt på till exempel härbärgen, kvinnojourer eller campingplatser. 4 700 personer bor ofrivilligt hos familj och vänner eller har mycket korta andrahandskontrakt. 8 400 bor på institutioner eller i olika typer av stödboenden och saknar egen bostad när de skrivs ut. För resterande 1 100 är situationen okänd. 
Jämfört med 1999 har andelen hemlösa som bor på härbärge eller andra akutboenden ökat från 550 år 1999 till cirka 1 650 personer år 2005.
En stor andel av de hemlösa har missbruksproblem, 62 procent, respektive psykiska problem, 40 procent."

http://www.sweden.gov.se/sb/d/6315

Vad jag tycker så får inte de hemlösa hjälp eller så vill de leva så. Men är som det stod på denna hemsidan så är 3600 hemlösa personer i akut men jag har inte sett någon förändring på situationen.

Svält
"Drygt 20 miljoner människor i flera västafrikanska länder som t.ex. Etiopien, Eritrea Somaliahotas och Sahara hotas av akut hungersnöd. Niger är värst drabbat, men matbristen är allvarlig även i Mali, Mauretanien, Tchad och Burkina Faso. Hittills har tusentals dött och många fler lider fortfarande av svår undernäring.
Torkan har också inverkningar på situationen i flera andra länder i området.
- Det går inte att tänka så långsiktigt när miljoner människor hotas av svält. Vi hoppas att erfarenheterna från Niger ska leda till att man tar varningssignalerna på större allvar i framtiden, säger Johanne Sekkenes chef för Läkare utan gränsers hjälpinsats i landet"


http://www.dn.se/nyheter/varlden/svalt-hotar-20-miljoner-1.376114

Gör som Robin Hood gjorde. Ta från de rika och ge till de fattiga som verkligen behöver det. Varför är vissa personer så himla själviska och tänker bara på att bli rik och kändis? Kan de inte för en gång skull vissa lite kärleksfull omtanke till sina medmänniskor och hjälpa de.

Jordbävningen i haiti
"Svenska Sida gör nu sex miljoner koronor tillgängliga för akuta insatser. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap får 450 000 kronor för insatser i landet, och ytterligare 20 miljoner kronor i eventuella fortsatta insatser.
Jordskalvet är på väg att bli en av de naturkatastrofer som krävt flest liv i modern tid. I tsunamin i Indiska oceanen 2004 omkom cirka 225 000 personer.
Högkvarteret för FN:s fredsbevarande styrkor i landet totalförstördes. Ett tiotal personer ur FN:s personal har bekräftats döda och drygt 200 saknas, enligt AFP.
Totalt bor cirka 2,2 miljoner invånare i huvudstaden Port-au-Prince och den omkringliggande Västra provinsen, och enligt Röda korset har runt 3 miljoner människor berörts av skalvet.
Haiti är ett av de fattigaste länderna på västra halvklotet och har cirka nio miljoner invånare. Landet är helt beronde av stöd utifrån.
Den kraftiga jordbävningen inträffade 15 kilometer sydväst om Port-au-Prince och cirka 14 mil öster om den haitiska staden Les Cyes.
Skalvet hade en magnitud på 7,0, enligt US Geological Survey (USGS) och 7,3 enligt andra institut. Det följdes av flera kraftiga efterskalv."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/haiti/article6418345.ab

Men vad jag har för mig så kommer bara 10% fram? eller har jag fel?
Är det så, då är det bara för hemskt. Okej att ta allt dit kosta men att 10% kommer fram det är ingenting om man ska ge mat till miljoner människor.

Sammanfattaning av det hela VAD HAR HÄNT I VÄRLDEN? under de här snart 20 åren jag har levt har det bara blivit bärre och värre. Vad kommer här näst? 

Blandat

Hej!
Det var ett tag sen jag skrev här. Det har hänt såå mkt. Börjat praktisera på en förskola i fleninge (för de som inte vet var fleninge ligger så ligger det mellan väla och hyllinge).  Jag har en familj som bryr sig om mig. Den 22/7 - 10 blev jag moster :).
Hösten har kommit fastän man inte ville det och snart e det vinter och jul. 
2011 hoppas jag bli ett bättre år än detta.

Att får jobb är det sväraste som finns. Det var den ena anledningen till varför jag inte ville ta studenten utan jag ville går kvar på gymnasiet. 
Jag vill att allt ska bara bli bra. Alla minnen som kommer fram lite då och då gör mig ledsen. "Men gjort e gjort" som man säger. Det är sant men det kommer alltid finnas i "minneskortet" hos mig kvittar vad jag gör. :(  

RSS 2.0